Колагенът е основен протеин за здравето и красотата на кожата, костите, ставите и мускулите. Той се произвежда естествено от тялото, но производството му намалява с възрастта. Ето защо много хора се обръщат към колагенови добавки, за да помогнат за поддържането на здравето на тези части на тялото.

Добавките с колаген обикновено се правят от кости, хрущяли или кожа на животни като крави или прасета. Те се предлагат в различни форми като прах, капсули или течност.
В Prouvé имаме такъв тип продукт! Както се вижда в нашия блог! Имаме антиейдж, а също и напитка с рибен колаген!

В допълнение към подобряването на външния вид на кожата, намаляването на болките в ставите и укрепването на костите, някои проучвания показват, че колагенът може да подобри здравето на сърцето, храносмилането и здравето на мускулите.

Важно е да запомните, че добавките с колаген не са пълен източник на протеини и не трябва да заместват балансираното хранене. Освен това някои хора могат да изпитат алергични реакции към колагенови добавки или да изпитат стомашно-чревен дискомфорт.

В обобщение, колагенът е важен протеин за здравето и красотата на тялото. Добавките с колаген могат да помогнат за поддържането на тялото здраво, но е важно да запомните, че те не трябва да заместват балансираното хранене!

Значението на колагена за нашето здраве

Запишете се за нашия бюлетин

Не пропускайте последните новини и предложения от Prouvé!