Откъде идват раздразненията при епилация? Научете как да ги избегнете с нашите съвети!

Раздразненията при бръснене могат да бъдат причинени от възпаление на космените фоликули, в резултат на разрушаването на епидермалната бариера по време на неправилно бръснене. Това може да отвори пътя за навлизане на микроби, което да доведе до червени пъпки и раздразнения. Тези симптоми могат да продължат няколко часа или дори дни, причинявайки значителен дискомфорт.

Искате ли да знаете как да избегнете тези раздразнения? Вижте нашите съвети по-долу:

Избягвайте да бръснете вече раздразнените зони, тъй като това може да засили негативния ефект. Оставете кожата да си почине и да се регенерира.

Ексфолирайте редовно, за да отстраните мъртвата кожа и да „повдигнете“ косъмчетата. Тази процедура ще Ви помогне да се преборите с косъмчетата, които растат навътре след депилацията.
Сменяйте редовно самобръсначките си, тъй като старите са по-склонни да причинят дразнене.
Преди депилация почистете добре кожата, а за бръснене използвайте остра, чиста самобръсначка.
Избягвайте бръснене на сухо или само с вода. Използвайте специална козметика, която правилно ще подготви кожата Ви за процедурата. Тези продукти не само омекотяват космите, но и придават на острието гладко плъзгане, което улеснява бръсненето и минимизира порязванията и раздразненията.

Не забравяйте да се бръснете по посока на растежа на косъма, като избягвате движенията „срещу косъма“. Не прилагайте прекомерна сила върху кожата и избягвайте натиска върху острието.
Докато се бръснете, почиствайте бръснача редовно, за да премахнете космите и козметичните остатъци, които могат да се натрупат след всяко минаване.

След епилация е важно да се погрижите правилно за кожата, като ѝ осигурите адекватна хидратация и мекота. Уверете се, че козметиката, която използвате, съдържа успокояващи и съставки като алантоин или пантенол. Също така изберете дишащо бельо, което позволява на кожата Ви да диша свободно.

Имаме и специално предложение за Вас: опитайте нежния гел за интимна хигиена и депилация на Prouvé. Създава деликатна пяна, която улеснява процеса на депилация. Омекотява косъма и намалява склонността към раздразнения след епилация. Формулата на гела съдържа естери на ксилитол с антибактериални и дезодориращи свойства, както и естествени пребиотици, които укрепват микробиома на кожата и възстановяват нейния баланс. Млечната киселина и бетаинът се грижат за правилната хидратация, докато алантоинът регенерира кожата, а пантенолът има успокояващ ефект.

Опитайте Gentle Gel за гладко бръснене без раздразнения!

ЗАБРАВЕТЕ ЗА РАЗДРАЗНЕНИЕТО СЛЕД ДЕПИЛАЦИЯ В БИКИНИ ЗОНАТА!

Запишете се за нашия бюлетин

Не пропускайте последните новини и предложения от Prouvé!