Знаете ли, че на 1 cm² от Вашата кожа има около един милион различни бактерии? Те са част от Вашия микробиом, т.е. от бактериалната флора на кожата. Научете колко важна роля изпълнява и как да се грижите за него.

Повърхността на кожата ни е обитавана от множество бактерии, вируси и гъбички, които образуват уникална система, наричана микробиом (или микробиота). Той прави кожата на лицето еднородна, здрава и сияйна.

Микробиомът на кожата има много важна роля. Той е защитна бариера – задачата му е да спира развитието на болестотворните микроорганизми. Изпълнява имунни функции и предпазва кожата от вредното въздействие на външните фактори. Но за да е възможно всичко това, трябва да бъде запазен неговият баланс. А той може да бъде нарушен от стреса, замърсяването на околната среда, UV лъчението, смога, както и от неправилна грижа или от агресивна козметика.

Ако по кожата се появят зачервявания, ако тя стане свръхчувствителна, ако забелязвате възпаление, акне, пърхот и усещане за стягане и сухота, това може да означава, че балансът на Вашия микробиом е нарушен. Затова е толкова важно за ежедневна грижа за кожата и почистване на грима да използвате козметика, която се грижи и за него.

Непременно опитайте

Гелът за измиване на лице, ензимният пилинг и кремът за нея и него от серията Skin Balance Moisturising съдържат пребиотици, които подхранват кожния микробиом и възстановяват неговия естествен баланс. А в мицеларната вода ще намерите комплекс от съставки, които се грижат за здравето и балансираното хранене на микробиотата.

Огромната роля на кожния микробиом

Запишете се за нашия бюлетин

Не пропускайте последните новини и предложения от Prouvé!