Кожата под очите е различна от останалата част на лицето. Тя е по-деликатна, много тънка (дебелина около 0,5 мм), има малко мастни жлези, малко подкожна тъкан и по-слаб хидролипиден слой, който е естествената защита на кожата срещу вредното влияние на външните фактори. Освен това има по-малко еластинови и колагенови влакна. Това прави по-бързо и по-лесно появата на бръчки и нехаресваните тъмни кръгове. Един ефективен начин да скриете тези несъвършенства и да придадете на кожата фин блясък и свежест е използването на озаряващ коректор.

Как да нанесете правилно коректор под очите

Нанесете коректор в триъгълна форма върху повърхността на кожата. Основата на триъгълника трябва да е точно под долния клепач, а върхът трябва да е около средата на носа. Можете също така да нанесете озаряващ коректор под линията на веждите, във вътрешния ъгъл на окото и в средата на горния клепач. Това ще ви помогне още по-добре да скриете признаците на умора и сънливост. Използвайте върха на пръста си, за да го потупате внимателно, или тясната част на блендера за грим, за да го смесите.

Струва си да изберете коректор, който не само разкрасява, но и се грижи за кожата около очите ви. Нашият лек коректор за очи Illumination & Freshness Light Eye Concealer не само прикрива несъвършенствата, намалява появата на обезцветяване и тъмни кръгове под очите, нежно осветява кожата и оптически я изглажда и подмладява, но и се грижи за нея. Съдържа витамини А, С, Е, РР и D-пантенол, които я овлажняват, укрепват и подхранват.

Прикриването на тъмните кръгове и обезцветяването с коректор е едно нещо. Другото много важно нещо е всекидневната грижа за кожата в тази зона. Освен нанасянето на крем, не забравяйте да премахнете грима старателно, но внимателно. Почиства кожата ви от цветна козметика и всякакви замърсявания и я подготвя да приеме полезните съставки от крема. Започнете премахването на грима, като поставите върху клепача памучен тампон, напоен с мицеларен лосион. С нежни кръгови движения преместете памучния тампон надолу по клепача. Почистете линията на долните мигли с памучен тампон, движейки се от външния към вътрешния ъгъл на окото. Не забравяйте да не търкате или разтягате кожата си, когато премахвате грима от очите, тъй като това само ще ускори загубата на еластичност и образуването на първите бръчки.

Запишете се за нашия бюлетин

Не пропускайте последните новини и предложения от Prouvé!